Praktische informatie

Officiële talen

De officiële talen van het seminarie zijn Nederlands en Afrikaans. Er wordt geen tolkdienst/vertaling voorzien door de organisatoren.

Klimaat en kledij

Oktober betekent herfst in België. Het weer kan nog zacht zijn, maar het kan ook al fris, bewolkt en winderig zijn. Reken in elk geval op regen en 10-15°C. De organisatoren raden deelnemers aan voorzien te zijn op wisselvallig weer – breng voldoende warme kledij en regenspullen. Voor meer informatie over het weer in België, zie http://www.meteo.be.

Paspoort en visum

Deelnemers wordt aangeraden hun lokale ambassade of reisbureau te contacteren voor informatie over paspoort- en visumvereisten bij een bezoek aan België. Voor vragen in verband met documenten die u nodig zou hebben om uw visum aan te vragen, gelieve de organisatoren van het seminarie te contacteren op afrikaans@UGent.be.

Lokale munteenheid

De lokale munteenheid in België is de euro. Meer informatie over de wisselkoers vindt u op www.oanda.com. In de meeste hotels kunt u terecht met kredietkaarten, maar dat is meestal NIET het geval voor taxi’s en bed & breakfasts. In de luchthaven van Brussel vindt u een aantal wisselkantoren en ook in het centrum van Gent kunt u op verschillende plaatsen geld wisselen of uit de muur halen.

Accommodatie

Gent beschikt over tal van charmante hotels en fijne B&Bs – een ideaal zoekplatform om een aangename plek te vinden in Gent is www.visitgent.be.

Locatie

Oratie door de Leerstoelhouder van de Leerstoel ‘Zuid-Afrika: Talen, Literaturen, Cultuur en Maatschappij’: Louise Viljoen (Stellenbosch Universiteit) [woe. 16 oktober 2019 – 15u]

Faculteitszaal Letteren en Wijsbegeerte

Blandijnberg 2

9000 Gent

Mandela Lezing door Breyten Breytenbach [woe. 16 oktober 2019 – 20u]

Aula UGent

Voldersstraat 9

9000 Gent

Gents Colloquium over het Afrikaans [do. 17 & vrij. 18 oktober 2019 – 9u]

Zaal Rector Vermeylen

Het Pand Universiteit Gent

Onderbergen 1

9000 Gent

Toneelvoorstelling en colloquiumdiner [do. 17 oktober 2019 – 20u00]

Theater Tinnenpot

Tinnenpotstraat 21

9000 Gent

 

Hoe geraak ik er?

Zie https://www.google.be/maps